Hari ini bercakap perkara yang berkaitan dengan gambar.

20200305_060936390_iOS.jpg
Kaldi adalah kedai jual biji kopi yang agak popular di Jepun.
Tapi bos pergi pun, bos tidak pernah beli pun.

Yang bos selalu beli adalah gula- gula dan juga puding, yang gambar dekat atas tue.
Milk pudding. Yang original normal, tapi yang gambar kat atas tue adalah yang limited time.
Momo milk pudding dan Sakura milk pudding.
Kaldi milk pudding ini, diorang akan keluarkan perisa baru setiap musim.
Lain kali, korang try la pergi Kaldi nie, beli milk pudding diorang, best doe.

20200222_123818022_iOS.jpg

Dekat Korona yang viral sekarang, mask dah habis stock tau. Kalu nak jugak datang Jepun time nie,
pastikan bawak mask banyak- banyak. Bila demand mask tinggi, harga pun naik la. Dan juga kepada
yang suka pakai yang comel- comel untuk berfesyen, bos beli yang macam dekat atas tue.

Tapi bos pakai sekali jeh, malu. hehe
Nie topeng jenis kain, boleh la basuh ulang kali, bejimat.

20200305_060654767_iOS.jpg
Yang nie pulak,? kepada yang selalu yang minat pedas- pedas, korang pasti suka samyang ramen.
Tapi kali ini, bos jumpa sos die. Boleh la buat masakan sendiri dengan rasa samyang.

20200307_013429749_iOS.jpg
Contoh masakan tersendiri, ramen Samyang n chicken. hehe
Tak pakai sos langsung.

Izhar Hanif


Older Entry Cozy Cafe near Ikebukuro >>

Newer Entry << Ochazuke


Posted by: hanif (March 14, 2020 10:52 PM)

Back To Top

Calendar

March 2020

Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31