Salam Hari Khamis!

Korang pernah dengar dengar tak pasal
Tokyo Metropolitan Government Building?

Yup, ini lah bangunan yang orng selalu suruh pergi bila
korang datang berjalan dekat Shinjuku, sebab korang boleh
masuk free dekat bahagian observation deck nie, dalam tingkat 45.

Bos duduk lebih 6 tahun, ini baru 1st time pergi. Bos punye feedback,
korang MESTI pergi, rugi kalu tak pergi.

20190906_022031568_iOS.jpg
Macam biasa, bos akan selalu lupa nak ambil gambar bahagian luar dari jauh.
Nampak tak puncak bersegi tuh? Itu la observation deck yang boleh masuk percuma.

Tokyo Metropolitan Government nie orang Jepun panggil Tochou.(都庁)

Tochou ini ade 2 bangunan, Utara ( North Observation deck) dan Selatan ( South Observation deck).
Malangnya, bahagian Utara dalam proses renovations ( sampai Januari 2020).

So, bro just pergi South deck jeh.
20190906_010435570_iOS.jpg
Nie bahagian dalam South deck. Di tengah ade kedai kecil yang jual buah tangan ala Jepun,
dan juga cafe.

Next, gambar permandangan!
20190906_010431900_iOS.jpg
20190906_010520535_iOS.jpgのサムネイル画像
20190906_010924847_iOS.jpg
20190906_010933453_iOS.jpg

Korang start boleh masuk naik ke deck dalah dalam 9:30 pagi, sampai 5:30 petang bagi bangunan Selatan.
Yang Utara, sampai 11:30pm. ( malangnya ditutup sampai Januari 2020).

Tunggu apa lagi, jom!



Posted by: trainee (September 13, 2019 6:25 AM)

Back To Top

Calendar

September 2019

Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30