Hello! Korang sihat tak?
Bro dekat sini sihat- sihat sahaja. Sekarang sudah masuk pengakhiran bulan 9.
Suhu musim panas sudah mula menurun, dah akan datangnya musim Luruh!!

Musim yang bos paling suka tau. Sebab suhu dingin, warna pokok- pokok dekat taman
palling cantik, kuning, merah, oren.
Bos, paling rekomen korang datang Jepun pada musim
luruh tau kalu korang free time tue.

Hari ini, bos nak share tempat tersenbunyi dekat dengan hotel ini.
( dekat tue maksudnya boleh pergi dengan jalan kaki)

Tempat itu adalah!!
目白公園 / Mejiro Kouen / Taman Mejiro / Mejiro Park

Bos baru tahu baru- baru ini jeh, ade orang yang bagitahu. Tempat ini memang cantik.

20190915_005206315_iOS.jpg

Jika korang tumpang tidur dekat Sakura Hotel Ikebukuro, korang boleh je
pergi dengan berjalan kaki selama 15 minit.
Dan tempat ini free, tidak ada bayar- bayar.

Taman Mejiro, saiz tidak lah besar dengan taman- taman yang terkenal yang lain. Dengan
5 minit, sudah boleh pusing habis satu taman.

Ini adalah gambar yang brother ambil, korang bolehlah tengok.

20190915_001355993_iOS.jpg
Kolam, memang wajib mesti ade kolam dekat mana- mana taman Jepun ini.

20190915_010420869_iOS.jpg
air terjun mini, tapi tempat yang sunyi membuatkan bunyi jatuhan air bergema satu taman.

20190915_004959663_iOS.jpg
Teknik ambil gambar dari bawah. haha

20190915_005838192_iOS.jpg
20190915_005751961_iOS.jpg
Tangga batu!

Kalu korang kebetulan menginap di hotel- hotel Ikebukuro, korang boleh la cuba datang ke Taman ini,
boleh masuk dari pukul 9 pagi.



Posted by: trainee (September 23, 2019 5:01 AM)

Back To Top

Calendar

September 2019

Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30