Hello hello!

Lama pulak kite tak tulis blog nie.
Salah satu sebabnya, saya balik Malaysia dalam 10 hari gitu.

Dah 3 tahun tak balik doe. Family duk bising suruh balik. haha

20190717_123415163_iOS.jpg
nie gambar Haneda Airport, sebelum naik flight.

Kali nie, saye tunjuk gambar jeh.
Sume gambar makanan.

20190717_234313076_iOS.jpg
Nie the famous OldTown white coffe. Saye pekena nie dekat KLIA, fuh mahal giler. haha
Disebabkan duduk kat Jepun tak balik-balik selama 3 tahun, lidah nie pun ikut rase orang
jepun la, minum kopi pun x letak gula, nie minum white coffe, fuh manis doe..

IMG_1148.JPG
Nasi Dagang! Kalu tunggu balik Terengganu baru boleh makan, 3 hari kene tunggu. Last-last,
abang ajak pi makan nasi dagang dekat area Shah Alam. Fuh, memang sedap!

20190719_052138629_iOS.jpg
Haaa, ABC! Air Batu Campur dan Teh Tarik!!!! Rase-rase sampai mase, kene balik Malaysia lagi
nie. Kalu kat Jepun, ABC kite panggil kakigouri, agak simple, air batu kisar dan hanya sirap die.

20190721_013234762_iOS.jpg
Haa... Kalu tak makan yang nie, memang tak sah la kite sebagai Malaysian. Nasi Lemak la.
Tak pasti ye ke tak, Kalu area- area Pantai Timur macam Terengganu, Nasi Lemak dia manis-manis.
Betul ke?

Kali ini, sampai sini aja.

Sekian
Izhar Hanif



Posted by: trainee (August 4, 2019 7:30 AM)

Back To Top

Calendar

August 2019

Su Mo Tu We Th Fr Sa
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31