Salam perantauan.
Firstly, bos nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri!

Baru-baru nie, bos pergi jalan- jalan. So, bos nak perkenalkan lah destinasi tue.
Kali ini, tempat yang bos pergi adalah Atami.

Latar Belakang

Atami adalah tempat yang terkenal dengan onsen.
Dengar senpai cakap, tempat nie dulu, famous untuk honeymoon, sampailah diorang start baut honeymoon oversea,
contoh Hawaii.
Tapi, skrng pun still famous. couple kalu nak save bajek.

IMG_0369.JPG
Ini adalah stesen Atami.

3 tahun lepas, bos dah pun pergi kat Atami nie. Kali nie datang, agak terkejut lah, sebab sudah banyak bende yang berubah.

Kalu x silap, 3 tahun lepas, stesen Atami (gambar kat atas) masih dalam pembinaan. So, memang x cantik.
Tapi skrng, besar giler kot. Dlm siap ade mall lagi. Dan cantik.


IMG_0360.JPG
Gambar nie brother saje nak tunjuk English`s pamplet. Ini adalah satu perkara besar dalam strategi
untuk menarik pelawat asing datang ke Atami ini.
Kalau dari segi geografi, Atami sangatlah dekat dengan Hakone. Most pelawat asing kurang tahu Atami nie,
dan lebih mengetahui Hakone. So, sengan cakap, pelawat asing tahu, hanyalah Hakone.

IMG_0367.JPG
Nie gambar kereta api. Ape sejarahnya dengan Atami nie, abang pun tak tahu.

InkedIMG_0373_LI.jpg
Nie pulak gambar, shopping street stesen Atami. Hanya ade 2 laluan, but still boleh rasa keyunikan
jalan ini tau. So, bos dah bagitau nie, try la pergi. Best!



Posted by: trainee (June 8, 2019 8:29 AM)

Back To Top

Calendar

June 2019

Su Mo Tu We Th Fr Sa
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30