Woops!
Pejam celik pejam celik, dah pun masuk bulan Mei 2019.

Korang perasan x ape yang sedang mendekati kita?
Yes! Bulan puasa! Ramadan sudah sampai!

kalu tak silap, saye start masuk kerje sini dalam bulan puasa, habis kerje,
terus pergi masjid berdekatan, berbuka puase free!

IMG-7640.JPG
Gambar ini adalah dari masjid yang berdekatan. ( Masjid Otsuka )

Korang tahu tak berape lame kitaorang puasa kat Jepun nie?
Yes! Tahun nie puasa 14 jam!
dari jam 4:30 pagi sampailah pukul 6:30 petang.

IMG-7691.JPG
Time berbuka, first makanan yang ringan2, macam buah- buahan.
Lepas tue solat Maghrib ramai2.

0bd05347-eb3c-4d1b-bd5a-601374af7b63.JPG
Yang second baru betul! nasik berlauk. Paling best nasi arab n ayam goreng, hohoho

Kenkadang, senpai-tachi ajak berbuka same-same. Best! Banyak lauk-pauk!

IMG-7670.JPG
Fuh! penuh dengan masakan Malaysia!

IMG-7671.JPG
Dan juga fruits and kuih. Yang nie western style sikit. haha

Kalu jalan-jalan kat Jepun time bulan puasa nie, memag leh jimat sikit untuk makanan.
Sebab, dah memang tengah puase, kurang la makan sikit.
Sebab no.2, kalu korang pi masjid, confirm dapat buke puase free.



Posted by: trainee (May 6, 2019 8:01 AM)

Back To Top

Calendar

May 2019

Su Mo Tu We Th Fr Sa
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31